Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat, vineri, o hotărâre prin care propune instituirea carantinei zonale pentru satul Dobra din comuna Dobra, decizia finală cu privire la acest aspect urând a fi dispusă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Până la o hotărâre a DSU, în localitate se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice şi închiderea teraselor, restaurantelor şi a sălilor de jocuri de noroc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii CJSU Dâmboviţa au votat, vineri, Hotărârea nr. 41 privind propunerea instituirii carantinei zonale în satul Dobra din comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa, o decizie cu privire la această propunere urmând a fi dispusă, conform legii, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Iniţial, a existat o propunere de introducere în carantină a întregii comune. 

„Până la aprobarea prin Ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a măsurii de carantinare, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice, precum şi restricţionarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor atât în interior cât şi în exterior, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, au decis membrii CJSU Dâmboviţa.

Totodată, autorităţile dâmboviţene au extins şi  intervalul orar pentru purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din localităţile cu rată mare de infectare.

Astfel, după ce iniţial a fost impusă obligaţia de a purta masa de protecţie între orele 6:00 şi 18:00, intervalul orar a fost extins, obligaţia fiind valabilă între orele 06.00-20.00, valabil de luni până duminică, pentru acele localităţi unde rata de incidenţă cumulată depăşeşte 1,5/1000 de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.