Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău anunţă că elevii şi preşcolarii care învaţă în două unităţi aflate pe lista celor încadrate în cea mai ridicată clasă de risc seismic îşi vor desfăşura activitatea în alte imobile. Pentru elevii de la o şcoală din localitatea Filipeni a fost deja găsită o soluţie privind relocarea, în timp ce, în cazul unei grădiniţe din localitatea Oituz, autorităţile locale încă mai caută un alt spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cele două unităţi didactice din judeţul Bacău care funcţionează în clădiri cu risc seismic ridicat sunt Şcoala Gimnazială Filipeni şi Grădiniţa cu Program Normal Ferăstrău – Oituz, ambele încadrate în clasa de risc seismic I. 
 
”Soluţia identificată la nivelul UAT Filipeni este relocarea nivelului primar de la Şcoala Gimnazială Filipeni la Şcoala Primară Mărăşti din localitatea Mărăşti, începând cu data de 28.02.2023, şi a nivelului gimnazial şi preşcolar în corpurile de clădiri C, D şi E ale Şcolii Gimnaziale Filipeni, din localitatea Filipeni, clădiri care nu sunt încadrate în categoria de risc seismic”, informează oficialii Inspectoratului Şcolar.
 
În ceea priveşte Grădiniţa cu Program Normal Ferăstrău, care are o grupă ce preşcolari, autorităţile încă mai caută soluţii pentru identificarea unui spaţiu. 
 
”Primarul UAT Oituz şi-a exprimat inclusiv intenţia achiziţionării unei unităţi modulare. Având în vedere că responsabilitatea stabilirii unei noi locaţii sigure în cazul producerii unei calamităţi naturale aparţine unităţii administrativ teritoriale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău va comunica, în cel mai scurt timp, decizia luată în acest caz”, precizează, într-un comunicat dat publicităţii joi, oficialii IŞJ Bacău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.