Autorităţile din Argeş, judeţ care în ultimele două săptămâni s-a confruntat zilnic cu un număr mare de infectări cu SARS-COV-2, anunţă că se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19, dar şi în ceea ce priveşte numărul de medici infecţionişti şi pneumologi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Argeş mai sunt puţine paturi în spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19, ea afirmând că aceasta este ”problema cea mai mare” cu care se confruntă autorităţile care gestionează criza sanitară.

”Pe paturi ocupate, aici avem problema noastră cea mai mare”, a afirmat Sorina Honţaru.

Aceasta a arătat că la Spitalul Judeţean  de Urgenţă Piteşti, marţi, la ora 10.00, nu mai erau paturi libere, în timp ce în Spitalul de la Mioveni mai sunt 7 paturi, în cel de la Câmpulung sunt libere 4 paturi, la spitalul de la Valea Iaşiului sunt libere 13 şi la Unitatea de Izolare şi tratament mai are 66 de paturi libere.

”Dacă situaţia o va impune, vom mai identifica o unitate sanitară pe care să o facem de izolare şi tratament, pentru că nu mai avem personal, mă refer la medici infecţionişti sau pneumologi, să mai deschidem o altă unitate pentru formele medii şi grave. Pentru a deschide o astfel de unitate ne trebuiesc medici infecţionişti, ştim foarte bine că nu avem decât nouă medici la Spitalul Judeţean şi trei a Câmpulung, care toţi sunt folosiţi. Altă sursă de personal nu avem”, a mai declarat Sorina Honţaru. 

Aceasta a precizat că toate cele 15 paturi de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean din Piteşti sunt, de asemenea, ocupate, însă niciunul dintre pacienţi nu este intubat, cu toţii fiind ventilaţi.

În judeţul Argeş va fi operaţională, de miercuri, 5 august, o unitate mobilă cu 12 paturi de terapie intensivă în care vor lucra şi doi medici de ATI de la Pediatrie, din judeţ.

Directorul DSP Argeş a precizat că a discutat cu directorii medicali ai unităţilor sanitare care îngrijesc bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19 şi că toţi invocă problema lipsei de personal.

”Toţi au aceeaşi problemă şi anume lipsa de personal, dar trebuie să fim conştienţi cu toţii că puţin probabil să avem medici din alte judeţe, deci trebuie să luptăm cu ce avem aici, în judeţul nostru. Cum am făcut faţă până acum sper să facem faţă şi de acum înainte, dacă nu avem o explozie de cazuri”, a mai afirmat şefa DSP Argeş.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.