Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, anunţă că monitorizează mai multe localităţi în care există un număr mare de infectări cu noul coronavirus şi spune că nu este exclusă posibilitatea introducerii în carantină a unora dintre acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai clar indicator, matematic, este cel minim trei cazuri la mia de locuitori, active în ultimele două săptămâni. Aici e o matematică simplă. Sunt câteva localităţi care se apropie de acest indicator. Şi iniţial, când am venit cu varianta carantinării primelor localităţi acolo au fost trei localităţi care în baza datelor din ziua anterioară îndeplineau şi depăşeau acest indicator. Cu datele pe care noi le-am avut înainte şedinţei CSJU Ţiţeştiul, de exemplu, a scăzut de la pragul de trei, la doi jumătate, acel indicator minim fără de care nu se poate propune carantinarea motiv pentru care am scos această localitate. Celelalte localităţi, Bălileşti şi Dârmăneşti aveau peste patru, peste cinci indicatorul, de aceea a trebuit să luăm această măsură. Dar cifrele evoluează zilnic. Avem în atenţie câteva localităţi în această perioadă, două, patru, dar unde facem nişte investigaţii mult mai amănunţite, dar lucrurile acestea dureaz un pic . Există o creştere pe care o avem acolo dar trebuie să vedem dacă cazurile active sunt grupate în anumite sate în ideea în care dacă se poate să evităm o eventuală carantinare a întregii comune” a declarat prefectul judeţului Argeş marţi, într-o conferinţă de presă.

Prefectul de Argeş a adăugat că autorităţile nu îşi doresc să introducă localităţi în carantină, aceasta fiind o măsură ”de ultim moment”.

”Scopul nostru nu este să propunem limitări şi atât. Degeaba ţin omul acasă. Pe noi ne interesează ca oamenii să adopte aceste comportamente preventive: mască, distanţă fizică, igienă. Probabil că în cursul săptămânii acesteia vom avea o şedinţă a Comitetului Judeţean în care vom analiza eventualitatea carantinării unor noi localităţi”, a mai afirma Emanuel Soare.

Prefectura Argeş a anunţat, sâmbâtă, într-un comunicat de presă, că în localităţile carantinate sunt permise intrarea şi ieşirea pentru transportul de marfă, pentru persoanele care merg la serviciu, care realizează activităţi agricole, pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie şi pentru deplasarea la medic.

La nivelul întregului judeţ au fost luate, în ultima perioadă, mai multe măsuri restrictive care au ca scop oprirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Între acestea se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţiile deschise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.