Autorităţile de sănătate publică din Arad au prelevat probe de apă din reţea şi din gustările oferite prin programul “Lapte şi corn”, pentru a stabili dacă acestea stau la originea simptomelor digestive pe care le-au avut aproximativ 50 de elevi de la Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu. De asemenea, pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei, au fost prelevate probe de pe suprafeţe din sălile de cursuri şi toalete, analizele urmând să fie încheiate peste câteva zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad a anunţat, vineri, că în ultimele 24 de ore nu au apărut cazuri noi de simptomatologie digestivă la elevii Colegiului “Mihai Viteazul” Ineu, unde au fost înregistrate mai multe îmbolnăviri începând de marţi.

Directorul executiv al DSP Arad, Constantin Cătană, a declarat că opt elevi cu vârste între 11 şi 13 ani s-au prezentat iniţial la spitalul din Ineu, acuzănd greţuri, vărsături şi diaree.

“Toţi pacienţii au avut forme uşoare de boală, refuzând internarea. Trei dintre aceştia au fost investigaţi privind o posibilă patologie infecţioasă, coproculturile fiind negative, la fel şi investigaţiile pentru patologia virală”, a declarat Cătană.

După apariţia acestor cazuri, toţi cei 29 de elevi din clasa din care proveneau cei opt copii au fost scutiţi de cursuri şi nu s-au mai prezentat la şcoală.

Joi, 57 de elevi din mai multe clase au absentat, însă cursurile nu au fost suspendate în şcoală, care are 371 de elevi.

Şeful DSP Arad a spus că, în urma controlului efectuat joi, s-a constatat că “în unitatea şcolară starea generală de igienă este corespunzătoare, există substanţe dezinfectante şi se utilizează conform indicaţiilor de utilizare”.

“Au fost prelevate, în vederea analizării la Laboratorul din cadrul DSP Arad,  probe de apă potabilă şi probe din produsele alimentare acordate prin programul Laptele şi cornul. De asemenea, pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei au fost prelevate teste de pe suprafeţe din săli de clasă şi grupuri sanitare”, a precizat Constantin Cătană, adăugând că rezultatele analizelor vor fi cunoscute săptămâna viitoare.

Până când se va cunoaşte cauza îmbolnăvirilor, s-a recomandat intensificarea acţiunilor de educaţie cu privire la igiena personală şi colectivă, dar şi efectuarea triajului epidemiologic zilnic. De asemenea, întreaga clădire a şcolii va fi dezinfectată în weekend.

Aproximativ 50 de elevi de la Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu au acuzat dureri de burtă, vărsături şi diaree, iar autorităţile de sănătate publică au început, joi, o anchetă, pentru a stabili cauzele îmbolnăvirilor.

Conducerea şcolii ceruse suspendarea cursurilor, însă deocamdată s-a decis doar aplicarea măsurilor de dezinfecţie generală a clădirii, pentru că niciun copil nu a necesitat internare.

Medicii din Ineu care i-au consultat pe elevi au declarat că diagnosticul prezumtiv este de gastroenterocolită, posibil infecţioasă, urmând să fie confirmat sau infirmat de analize de laborator.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a informat Ministerul Educaţiei Naţionale cu privire la situaţia de la Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.