Autoritatea Navală Română (ANR) a anunţat că toate navele şi echipajele navelor care sosesc în porturile maritime româneşti din zonele de risc roşii şi galbene sunt considerate în carantină şi rămân în rada portului până la împlinirea celor 14 zile de la părăsirea teritoriilor respective sau de la îmbarcarea unor membri de echipaj care vin din zonele de risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Navală Română a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în urma creşterii riscului de extindere a epidemiei COVID-19, a dispus mai multe măsuri de reducere a riscurilor de îmbolnăvire.

Astfel, toate navele care vin din zonele de risc roşii sau galbene vor fi considerate în carantină, în rada portului, până la împlinirea celor 14 zile de la părăsirea teritoriilor respective sau de la îmbarcarea unor membri de echipaj care vin din zonele de risc. 

De asemenea, se vor limita la maxim posibil contactele cu potenţial de infectare dintre echipaje şi autorităţile portuare, piloţi, agenţi, operatori portuari, etc.

ANR a menţionat faptul că în perioada carantinării se va efectua termometrizarea la navă a întregului echipaj, de două ori pe zi, iar rezultatele şi orice modificare a stării de sănătate vor fi comunicate prin intermediul agentului către Cabinetul Medico -Sanitar de Frontieră (CMFS). 

“Dacă pe perioada carantinării vor apărea cazuri de îmbolnăvire, persoana/ persoanele suspecte vor fi debarcate la radă, în vederea aplicării metodologiei în ceea ce priveşte cazurile suspecte. După expirarea perioadei de carantină, odată cu acostarea navei la dană, se va face o evaluare finală a stării de sănatate, inclusiv termometrizare, de către personalul CMSF şi se va acorda Libera Practică”, se arată în comunicatul ANR.

Sursa citată a menţionat că măsura carantinării în radă a fost dispusă deoarece capacitatea de acostare la dane ar putea fi depăşită în scurt timp din cauza numărului mare de nave care sosesc din zone de risc şi a perioadelor relativ îndelungate de izolare.

Listele cu zonele de risc roşii şi galbene pot fi verificate de către pesoanele interesate pe site-ul CNSCBT (Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.