Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a suspendat acreditarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru aspecte legate de condiţiile igienico-sanitare din Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie, respectiv Bloc Operator I – Ortopedie şi Traumatologie. Conducerea unităţii consideră că măsura este ”disproporţionată în raport cu deficienţele constatate”. Unitatea precizează mă lucrările de reparaţii erau programate pentru luna martie 2020, dar nu au putut fi efectuate din cauza pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a aspectelor negative apărute în spaţiul public referitoare la condiţiile igienico-sanitare din Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie, respectiv Bloc Operator I – Ortopedie şi Traumatologie, conducerea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.) a emis Ordinul 238/08.07.2020 privind suspendarea acreditării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş până la remedierea deficienţelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni”, a transmis, miercuri, Spitalul Judeţean Târgu Mureş.

Astfel, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea Ordinului 238/08.07.2020, înregistrat în cadrul unităţii sanitare în data de 10.07.2020, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş trebuie să elaboreze şi să transmită către A.N.M.C.S., spre avizare, planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.

”Subliniem faptul că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş funcţionează în baza Autorizaţiei de funcţionare nr. 1415/27.09.2019 cu Program cadru de conformare, asumat în anul 2018, pe o perioadă mai mare de 24 de luni, cu termen de finalizare 31.12.2020, unul din obiective fiind renovarea Blocului operator I cu săli de operţie în specialitatea ortopedie-traumatologie. În opinia noastră, măsura luată de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate este disproporţionată în raport cu deficienţele constatate (pereţi exfoliaţi, crăpături în paviment), neconformităţi care nu au pus în pericol siguranţa pacientului în cadrul Blocului operator ortopedie-traumatologie. Subliniem faptul că emiterea ordinului de suspendare a acreditării nu afectează buna desfăşurare a activităţii spitalului”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.

Potrivit acestora, renovarea Blocului operator I cu săli de operaţie ortopedie-traumatologie era programată a se efectua în luna martie 2020, dar, din cauza contextului epidemiologic cauzat de pandemia COVID-19, aceasta a fost sistată, fiind reorganizate circuitele funcţionale în întreg spitalul, întrucât acesta a fost desemnat spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.