Lucrările de reabilitare şi modernizare la unul din corpurile de clădire a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în care se află săli pentru cursuri şi seminarii, au început, joi, valoarea proiectului fiind de aproximativ 17,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de consolidare, reabilitare, modernizare şi echipare a clădirii corpului E a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Lucrările au început în cursul zilei de joi şi sunt executate de SC TEC TELECOM SRL, contractul fiind atribuit pe data de 12 martie 2020. Proiectul are o valoare totală de 17.478.080,59 lei.

Rectorul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader, a precizat că proiectul are ca scop creşterea calitativă şi cantitativă a actului didactic, urmând a fi modernizate 13 săli de curs şi seminar, un amfiteatru şi cinci spaţii de birouri pentru profesori. Totodată, vor fi îmbunătăţite condiţiile de studiu şi de cercetare la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Corpul E al universităţii ieşene este clădire de patrimoniu, fiind înscrisă în Lista Monumentelor Istorice.

Aici a fost cea mai veche închisoare din Iaşi, cunoscută şi sub numele de Casa „Canano”, care a funcţionat aproape un secol, între anii 1830 şi 1916.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.