Autorităţile din judeţul Timiş, au anunţat că toate cele 56 de locuri de la spitalul de campanie instalat de Ministerul Apărării Naţionale pe Stadionul CFR din Timişoara au fost ocupate, iar cel mai probabil, în zilele următoare, vor fi amplasate noi corturi pentru tratarea pacienţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, împreună cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Spitalului Militar Timişoara caută soluţii pentru a suplimenta numărul de locuri în spitalul de campanie COVID - 19 de pe Stadionul CFR din Timişoara, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus, în Timiş. Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi amenajate noi corturi în care vor fi trataţi bolnavii.
 
Încă din luna aprilie, pe Stadionul CFR din Timişoara a fost instalat acest spital de campanie, dotat cu tot ce este necesar pentru îngrijirea celor infectaţi cu noul coronavirus. Astfel, sunt organizate o zonă medicală şi una de izolare şi carantinare. Aici au fost amplasate 56 de paturi pentru tratamentul cazurilor uşoare şi medii, dar şi patru paturi ATI, pentru cazurile grave.
 
Toate corturile sunt racordate la utilităţi, au frigidere şi televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ există containere folosite pentru birouri şi farmacie.
 
Operaţionalizarea spitalului de campanie de pe Stadionul CFR vine în contextul în care, în acest moment, Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, funcţionează la capacitate maximă, având toate locurile dedicate bolnavilor de coronavirus ocupate. În plus, alţi pacienţi au fost direcţionaşi spre spitalele suport.
Duminică, în Timiş au fost înregistrate 12 noi cazuri de COVID-19, numărul total al celor infectaţi fiind 995.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.