Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Islanda, întrucât în zona Sundhnjúkagígar se menţin riscurile de erupţii, seisme, avalanşe şi valuri, asociate activităţii vulcanice. Turiştii sunt sfătuiţi să nu se deplaseze în acea zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, în Islanda autorităţile locale menţin în atenţie riscurile asociate (erupţii, seisme, avalanşe şi valuri) activităţii vulcanice latente în zona Sundhnjúkagígar, la aproximativ 4 km nord-est de nord de oraşul Grindavík. Până la stingerea activităţii vulcanice, Apărarea Civilă islandeză a solicitat cetăţenilor şi turiştilor să nu se deplaseze în zona afectată, iar cei care au nevoie de asistenţă pot contacta numărul unic de urgenţă 112, iar pentru alte informaţii suplimentare pot contacta linia de asistenţă a Crucii Roşii, la 1717.

Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă islandez la adresa web https://www.almannavarnir.is, al Oficiului Meteorologic al Islandei https://en.vedur.is şi la pagina web https://safetravel.is.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei şi Islanda: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor islandeze şi să consulte paginile de Internet https://copenhaga.mae.ro, www.meteoalarm.org şi www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.