Asociaţia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT) anunţă că gradul de ocupare de Revelion în staţiunile de pe Valea Prahovei s-a situat, anul acesta, foarte aproape de nivelul înregistrat în anul 2019, din punctul de vedere al gradului de ocupare a locurilor de cazare. În ceea ce priveşte preţurile, acestea au fost „mai mari decât de obicei”, transmite asociaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aproximativ 20.000 de turişti au petrecut noaptea dintre ani în staţiunile de pe Valea Prahovei, conform datelor centralizate de APDT Prahova, asociaţie care reuneşte hoteluri, agenţii de turism, primării, ţi unităţi de agrement.
 
„Gradul de ocupare al pensiunilor şi hotelurilor a fost de aproape 100%. Un raport foarte bun având în vedere perioada pe care o traversăm, chiar dacă preţurile pentru sejururile de Revelion pentru Valea Prahovei au fost mai mari decât de obicei. Raportul de anul acesta este aproape asemănător celui din 2019 când gradul de ocupare, de Revelion, a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, inclusiv Breaza şi Câmpina”, transmite APDT într-un comunicat dat publicităţii luni.
 
Tot luni, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPRT) a anunţat că 121.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul în România şi au cheltuit aproape 25,6 milioane de euro, în scădere cu 40% raportat la aceeaşi perioadă a anului 2019.
 
Faţă de anii trecuti, rezervările pentru Revelion s-au făcut pe ultima sută de metri, iar durata sejurului a scăzut de la 5 la 3 nopţi de cazare faţă de anul trecut, explicaţia fiind şi faptul că zilele legale nelucrătoare de 1 şi 2 ianuarie au picat în weekend. În consecinţă, multe unităţi de cazare din România au avut un grad de ocupare mic sau chiar au fost goale, arată FPTR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.