O asociaţie cere în instanţă anularea contractului încheiat între municipiul Ploieşti şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti pentru realizarea unui nou Plan Urbanistic General (PUG) pentru oraşul Ploieşti. Motivul invocat este că, la opt ani de semnarea contractului care trebuia finalizat în 23 de luni, s-au realizat doar trei dintre cele şase etape prevăzute în document. Actualizarea şi revizuirea PUG al municipiului Ploieşti este, în această perioadă, în dezbatere publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Alianţa pentru Drepturile Omului din România (ADOR) a deschis proces în contencios administrativ prin care cheamă în judecată municipiul Ploieşti şi cere instanţei ”obligarea pârâtei la rezilierea contractului de servicii nr. 16942/22 septembrie 2014, încheiat între municipiul Ploieşti în calitate de beneficiar şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti, în asociere cu SC Mina-M Com SRL, în calitate de prestator, având că obiect realizarea unui nou plan urbanistic general”. 

Motivul invocat de asociaţie este acela că, la opt ani de la semnarea contractului are avea ca termen de finalizare 23 de luni, au fost realizate doar trei dintre cele şase etape prevăzute în document.  

”În fapt, între părţile de mai sus s-a încheiat contractul de servicii nr. 016942/22.09.2014 ce presupunea realizarea în termen de 23 luni a noului PUG la nivelul municipiului Ploieşti pentru suma de 929.000 de lei plus TVA în valoare de 222.960 lei. Deşi termenul de finalizare a lucrării era de 23 de luni, în prezent, la aproape 8 ani, s-a finalizat abia etapă a treia din cele şase stabilite în contract.  Prima etapă a PUG-ului a fost finalizată şi plătită de primărie abia în septembrie 2016, când ar fi trebuit predată întreaga lucrare. Apoi, etapă a două a fost predată Primăriei Ploieşti în 9 februarie 2021, iar etapă a treia trebuia finalizată în 15 martie 2022, însă nu s-a realizat până la acest moment. Prestatorul contractului, Universitatea Ion Mincu a întârziat cu anii predarea documentaţiei şi au avut nevoie de încheierea unor acte adiţionale la contractul iniţial”, se arată în cererea de chemare în judecată depusă de ADOR. 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova, care nu a stabilit încă un prim termen de judecată. 

În primăvara anului 2015, Primăria Ploieşti şi Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu” făceau, pe portalul web al municipalităţii, un sondaj de opinie online în cadrul consultării publice privind proiectul ”Actualizare şi Revizuire Plan Urbanistic General al Municipiului Ploieşti, Regulament Local de Urbanism aferent, Elaborare Strategie de Dezvoltare Urbana a Municipiului Ploieşti şi Plan de Amenajare a Teritoriului Metropolitan”.  

Peste 800 de ploieşteni s-au arătat interesaţi de subiect, la acel moment, răspunzând unui sondaj de opinie. 

”În această perioadă, Planul Urbanistic General este din nou în dezbatere publică”, a declarat pentru News.ro primarul municipiului Ploieşti Andrei Volosevici.  

Acesta a explicat că în anteriorul său mandat de primar, în anul 2010, a fost semnat un contract pentru un PUG, care a fost ulterior reziliat. Un alt contract a fost semnat în anul 2014.  

”Suntem în faza finală, care este în dezbatere publică, urmează ca planul urbanistic general să fie adoptat”, a declarat Volosevici. 

Perioada de consultare publică se încheie sâmbătă, 16 iulie. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.