Asociaţia MozaiQ, organizaţie comunitară LGBT+ solicită partidelor parlamentare legalizarea de urgenţă a parteneriatelor civile şi susţine că persoanele LGBT+ din România trebuie să fie respectate şi recunoscute de către statul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Asociaţia MozaiQ, organizaţie comunitară LGBT+ (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender) solicită partidelor parlamentare, inclusiv PSD şi PNL, legalizarea de urgenţă a parteneriatelor civile. În contextul declaraţiilor primarului USR din Câmpulung, Elena Lasconi, privind definiţia restrânsă a termenului «familie», considerăm că este extrem de important ca la nivelul clasei politice să fie redeschisă discuţia privind legalizarea parteneriatelor civile. România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru nerecunoaşterea cuplurilor gay, iar România nu mai are nicio cale de atac, decizia este definitivă si România riscă o monitorizare din partea Consiliului Europei cu consecinţe la nivel internaţional”, se arată într-un comunicat transmis luni de Asociaţia MozaiQ.
Asociaţia MozaiQ a mai afirmat că parteneriatul civil ar reglementa chestiuni care ţin de moştenire şi de regimul bunurilor comune. 
“Persoanele LGBT+ din România trebuie să fie respectate şi recunoscute de către statul român, chiar şi acum în al 13-lea ceas. Parteneriatul civil ar reglementa chestiuni ce ţin de moştenire, regimul bunurilor comune, pensie de urmaş, vizita partenerului în spital. Propunerea legislativă Pl-x 152/2019 zace în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, are deja trei avize pozitive de la comisiile din Cameră şi solicităm adoptarea acesteia de urgenţă. Nu în ultimul rând, sprijinul românilor este în creştere faţă de parteneriatul civil. Astfel, conform unui studiu recent al MozaiQ reprezentativ la nivel naţional, jumătate dintre tinerii din România sunt de acord cu legalizarea parteneriatelor civile, cifra crescând la 59% susţinere în cazul locuitorilor Bucureştiului”, a precizat sursa citată. 
Directorul de comunicare MozaiQ, Sergiu Marinescu, consideră că este momentul ca politicienii să îşi asume legalizarea parteneriatelor civile. 
“Ne-am obişnuit să fim atacaţi constant de politicieni, dar e momentul ca lucrurile să se schimbe. E momentul ca politicienii să îşi asume legalizarea parteneriatelor civile şi în acest sens am şi lansat campania www.iubimlafel.ro, prin care explicăm cetăţenilor ce înseamnă parteneriatul civil. Nu cere nimeni căsătorie în biserică, dar trebuie să fim recunoscuţi. Ce se întâmplă cu noi şi familiile noastre în caz de deces, de boală? Suntem complet descoperiţi, iar un astfel de tratament al minorităţilor este inacceptabil într-o ţară democratică. Aşteptăm un răspuns hotărât de la Marcel Ciolacu, ca premier al României” a declarat Sergiu Marinescu.  
De asemenea, directorul executiv MozaiQ, Vlad Viski, a declarat că familia tradiţională nu ar avea nimic de suferit dacă s-ar legaliza parteneriatele civile.  
“Am văzut că a ieşit şi domnul fost premier Nicolae Ciucă să îşi declare susţinerea nemărginită pentru familia tradiţională, ca şi cum ar fi vreo noutate. Familia tradiţională nu ar avea nimic de suferit dacă s-ar legaliza parteneriatele civile. Partidul Naţional Liberal este o ruşine pentru liberalismul la nivel european. Un partid cu adevărat liberal ar trebui să susţină drepturile minorităţilor şi drepturile omului. Cerem din partea liberalilor o atitudine în acord cu angajamentele europene ale României, la fel cum cerem şi PSD şi lui Marcel Ciolacu să fie fideli doctrinei social democrate.” a declarat Vlad Viski. 
Asociaţia MozaiQ este o organizaţie comunitară care luptă pentru drepturile omului şi care participă la dezvoltarea comunităţii LGBT+ din România sub stindardul solidarităţii şi încrederii reciproce, rezultate din activităţi sociale, o prezenţă pe scena culturală alternativă, precum şi atenţia deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.