O asistentă angajată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon" din Focşani a fost concediată de conducerea unităţii sanitare după ce, în urma unei anchete, au fost confirmate grave abateri disciplinare. Femeia a adresat injurii unor părinţi care au ajuns la spital, în august, cu o fetiţă de 11 luni cu stare febrilă şi care au trezit-o pe aceasta din somn, deşi se afla în timpul serviciului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta a fost declanşată după o sesizare primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce presa a relatat că o femeie şi soţul său, ajunşi în Urgenţă, cu copilul lor în vârstă de 11 luni, în noaptea de 17 august, ”au fost întâmpinaţi de către asistenta de gardă cu un limbaj suburban şi cu un comportament inadecvat pentru un cadru medical”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de unitatea medicală.

În urma verificărilor şi ţinând cont de caracterul repetat al abaterii disciplinare a asistentei medicale, aceasta fiind anterior sancţionată pentru săvârşirea unei abateri disciplinare similare, asistenta medicală din secţia pediatrie a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, începând din 6 septembrie.

”Pe această cale, reiterăm faptul că toleranţa conducerii spitalului judeţean pentru astfel de comportamente este zero", se arată într-un comunicat de presă remis marţi de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon".

După ce a făcut plângere către conducerea unităţii sanitare, femeia care a ajuns cu fetiţa de 11 luni la spital a relatat întâmplarea şi pe reţelele de socializare.

”Încep prin a vă povesti o întâmplare şi pentru a arăta încă o dată trista realitate a Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" Focşani, de care m am lovit în această dimineaţă. Ajung la urgenţe cu fetiţa mea de 11 luni, la ora 5.20, având febră 39,3. Ciocănesc discret la uşa... nimic... Ciocănesc a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soţul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă uşă, de unde iese o "doamnă" abia trezită din somn, şi evident deranjată de prezenţa noastră. Se uită la noi, închide uşa şi spune următoarele, citez: "Să-mi bag pu**, îi găseşte dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu". Iniţial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: "Poftim?!", ea răspunzându-mi: "Ce poftim? Vă găsiţi doar la ora asta să veniţi". (Menţionez că toate astea ţipând). Vă spun sincer că am rămas şocată, nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat. Bineînţeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură şi înghit nesimţirea acestei femei, am reacţionat, la care ea a început să ţipe că va suna la poliţie, încă nu ne-am lămurit pentru ce anume. Când am vrut să plecăm dânsa a mai spus: "Aţi venit să vadă doctorul copilul? Treceţi dracului să-l vad". Gardienii, probabil cunoscând situaţia, doar se uitau la noi şi a fost de ajuns să înţelegem că nu e ceva neobişnuit. Prin urmare am ameninţat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle şi a hotărât să închidă geamul şi să tragă draperia. Îmi pare foarte rău, pentru că ştiu că nu suntem singurii care trec prin aşa ceva şi sunt nevoiţi să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatura de 39,3. Mulţumim Spitalului Judeţean!"", a scris pe pagina de Facebook femeia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.