Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va organiza o colectă de bani, în ziua de Crăciun, pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiul de la blocul din municipiul Constanţa. În bloc locuiesc şi două familii de clerici, fiecare având câte patru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că această colectă de bani se va desfăşura în toate parohiile şi mânăstirile. 
 
“Cu binecuvântarea IPS Părinte Teodosie, în ziua de Crăciun, 25 decembrie 2021, după citirea Pastoralei la Naşterea Domnului,  în parohiile şi mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va organiza o colectă în bani pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiul devastator izbucnit la subsolul blocului, în noaptea de 15 spre 16 Decembrie, de pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu nr.6  din Constanţa”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.
 
Sursa citată menţionează că în blocul respectiv locuiesc şi două familii de clerici. 
 
“Printre cele 150 de familii  afectate de acest incendiu se numără şi 2 familii de clerici: fam. Pr. Banu Claudiu cu 4 copii si fam. Diac. Cojocaru Alexandru având tot 4 copii. Haideţi să dăm dovadă de solidaritate şi să sprijinim revenirea tuturor familiilor cât mai rapid cu putinţă, în căminele lor! Este nevoie urgentă de refacerea tuturor utilităţilor, racordarea la gaze şi energie electrică şi refacerea faţadei. Contul Asociaţiei de proprietari: IBAN: RO77 BTRL RONC RT05 2581 8102”, a mai precizat Arhiepiscopia Tomisului. 
 
Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, săptămâna trecută, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului.
 
Incendiul a afectat 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul.
 
De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.