Poliţiştii argeşeni au reţinut doi bărbaţi – un şofer de TIR şi un angajat al unei firme care livrează piese de schimb pentru autovehicule – suspectaţi că au furat mii de piese auto. Schema infracţională pusă la cale de cei doi era simplă: şoferul de TIR venea să încarce marfa pentru diverşi beneficiari. iar în camion erau încărcate mai multe containere decât cele trecute în acte. Poliţiştii au găsit, la percheziţii făcute la locuinţele suspecţilor, aproape 15.000 de piese auto furate, dar şi sute de mii de ţigări de contrabandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei doi au fost prinşi în flagrant de către poliţiştii din Mioveni, vineri, 2 februarie
„Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că, începând cu decembrie 2023 până în prezent, un bărbat, de 32 de ani, din Miceşti, conducător auto, cu sprijinul unui alt bărbat, de 34 de ani, din Budeasa, angajat al unei societăţi din domeniul auto, ar fi sustras piese auto prin încărcarea nejustificată în ansamblul de transport de containere suplimentare faţă de cele evidenţiate în documentele de transport. Cu ocazia depistării în flagrant delict efectuată de poliţişti, în mijlocul de transport a fost descoperită cantitatea de 1.894 de piese auto (injectoare, carcase filtru de aer, bobine de inducţie, garnituri etanşare şi altele), având o valoare de furnizor de peste 120.000 de lei”, transmit, sâmbătă, oficialii Poliţiei judeţene Argeş.
Ulterior, anchetatorii au obţinut mandate în baza cărora au făcut percheziţii la domiciliile suspecţilor. Acolo au găsit mii de piese auto despre care suspectează că sunt furate şi sute de mii de ţigări nefiscalizate.
„În urma percheziţiilor efectuate în baza autorizării instanţei, la locuinţele celor doi au fost descoperite şi ridicate aproape 15.000 de piese (391 discuri de ambreiaj, 1980 lanţuri de distribuţie, 349 role fulie, 3554 întinzătoare lanţ distribuţie, şi altele), cu o valoare de furnizor ce a fost estimată la acest moment la peste 250.000 de lei. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 570.000 de ţigarete nefiscalizate de diverse mărci, precum şi suma de 52.900 de lei. Cantitatea de ţigarete nefiscalizate a fost predată poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, urmând că aceştia să desfăşoare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, precizează sursa citată. 
În noaptea de 2 spre 3 februarie, după administrarea probatoriului, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca sâmbătă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti să decidă dacă solicită alte măsuri preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.