O femeie din Capitală a fost amendată cu 500 de lei după ce a fost surprinsă de către un echipaj de jandarmi hrănind un urs, pe marginea drumului, în zona barajului Vidraru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Jandarmii care acţionează în zona montană a judeţului Argeş au amendat, miercuri, o femeie care hrănea un urs ieşit pe marginea drumului. 
„Jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au constatat, în apropierea barajului Vidraru, prezenţa unui urs, dar şi a unei turiste care hrănea animalul, din autoturismul personal. Animalul sălbatic a fost îndepărtat în mediul natural, iar femeia din municipiul Bucureşti, în vârstă de 35 de ani, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei pentru hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020”, informeazî, joi, printr0un comunicat, Inspectoratul de Jandarmi Argeş.
Instituţia le reaminteşte turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi, având în vedere faptul că sunt imprevizibile, să nu le hrănească şi să nu se apropie pentru a le fotografia.
Datele făcute publice de Jandarmeria Argeş arată că de la începutul acestui an şi până în prezent în acest judeţ au fost efectuate  peste 100 de apeluri 112 care anunţau prezenţa urşilor în zonele populate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.