Autorităţile din Argeş anunţă că trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţ, unul pe un fond de vânătoare din zona comunei Vultureşti, iar alte două în gospodării din comuna Vlădeşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Prefectura Argeş, analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane pe teritoriul fondului de vânătoare 24 Mâzgana din comuna Vultureşti, la un porc mistreţ găsit mort în pădure.

De asemenea, s-a confirmat virusul într-o exploataţie nonprofesională şi într-o gospodărie, în comuna Vlădeşti. 

În aceste condiţii, au fost stabilie zonele de protecţie care inclus localităţile învecinate celor în care a fost confirmată boala, iar în ceea ce priveşte focarul de PPA la mistreţ, se vor aplica măsurile specifice propuse de Direcţia Sanitară Veterinară Argeş, „inclusiv vânarea tuturor exemplarelor din zona infectată prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul”.

Conform autorităţilor argeşene, în zona infectată sunt 192 de exemplarede mistreţi, iar în zona tampon, conform datelor deţinute de Garda Forestieră Argeş, sunt 106 animale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.