Toate traseele din munţii Făgăraş - Iezer, Păpuşa, Piatra Craiului rămân închise, în această perioadă, salvamontiştii recomandându-le turiştilor să evite zonele alpine. În contextul în care pentru întreaga zonă montană a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de viscol, salvamontiştii argeşeni atrag atenţia asupra faptului că riscul de producere a unor avalanşe este amplificat de vântul puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Toate traseele din munţii Făgăraş – Iezer, Păpuşa, Piatra Craiului rămân închise. Salvamont Argeş recomandă să nu plecaţi singuri pe munte şi să fiţi echipaţi pentru sezonul de iarnă şi pentru temperaturi de scăzute. Să purtaţi bocanci şi să aveţi în dotare colţari şi pioleţi! Evitaţi pe cât posibil traseele din zona alpină!”, a transmis, luni, Cristian Toma, din cadrul Serviciului Salvamont Argeş. 
 
Sfaturile salvamontiştilor sunt transmise în contextul în care meteorologii au emis o atenţionare Cod portocaliu de viscol pentru zona de munte. 
 
Din cauza rafalelor, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri, iar la altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă este îngheţat la suprafaţă.
Riscul de producere a avalanşelor este de gradul 2, acesta fiind amplificat în zonele cu plăci de vânt, care se pot rupe şi aluneca la supraîncărcări, mai transmit salvatorii montani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.