Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţă că aproximativ 3.000 de locuri sunt libere în platforma de vaccinare pentru acest judeţ, în centrele în care imunizarea se face cu vaccinul AstraZeneca, şi susţine că aceste locuri nu se ocupă în ritmul aşteptat. El afirmă că se va imuniza cu acest ser şi face un apel la profesori să se înscrie în platformă, arătând că un cadru didactic ar trebui să înţeleagă importanţa cercetării universitare şi subliniind că "nu există niciun motiv pentru ca profesorii să nu se programeze să se vaccineze în acest moment, mai ales că sunt locuri disponibile".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cu toţii ne-am sesizat că în perioada anterioară deschiderii şcolilor nu erau atât de multe vaccinuri Pfizer, Moderna, iar profesorii nu au avut loc la programare. Ei bine, noi suntem, deja de câteva zile, într-o situaţie paradoxală şi anume avem centre disponibile, avem centre deschise în Piteşti, avem locuri deschise pentru persoanele din etapa a doua, deci şi pentru profesori, iar locurile sigur că se ocupă, dar nu se ocupă în ritmul în care ne-am fi aşteptat. În acest moment, în judeţul Argeş avem aproximativ 3.000 de locuri libere la programare în centrele care funcţionează în acest moment cu vaccinul AstraZeneca, locuri care sunt libere şi locuri pe care profesorii se pot programa pentru vaccinare”, a afirmat prefectul de Argeş, marţi, într-o conferinţă de presă.
 
Prefectul, care este de asemenea specialist în domeniul educaţiei, i-a îndemnat pe profesori să se programeze precizând că şi el se va imuniza, la începutul lunii martie, cu serul dezvoltat de compania suedeză.
 
"AstraZeneca este, în acest moment, cel mai bun vaccin disponibil pe piaţă. Recomand profesorilor să se grăbească să se programeze la vaccinare pentru că numărul mare de profesori vaccinaţi înseamnă menţinerea şcolilor deschise în Argeş. Cel mai bun vaccin este vaccinul AstraZeneca pentru că este, în acest moment, singurul vaccin disponibil. Şi, ca să le dau încredere profesorilor şi nu numai – tuturor celor care nu ştiu ce aşteaptă în acest moment să se programeze pentru vaccinare - eu personal m-am programat la vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Am spus că nu doresc să mă lupt pentru locuri în platforma de vaccinare cu persoanele vârstnice, cu persoanele cronice, dar, la acest moment, vaccinul AstraZeneca este vaccinul disponibil pentru persoanele între 18 şi 55 de ani, deci pentru profesori este perfect”, a adăugat prefectul. 
 
Emanuel Soare a precizat că vaccinul a fost dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, una dintre cele mai importante la mondial. 
 
"Profesorii înţeleg foarte bine ce înseamnă importanţa cercetării universitare. Vaccinul AstraZeneca este produs datorită eforturilor de cercetare realizare de Universitatea Oxford, una dintre cele mai importate universităţi din lume. Trebuie să avem încredere în acest vaccin.  Eu m-am programat şi le recomand profesorilor să se grăbească să se vaccineze pentru că de vaccinarea profesorilor depinde în mare măsură menţinerea deschisă a şcolilor. Nu există în acest moment niciun fel de motiv pentru ca profesorii să nu se programeze pentru vaccinare şi insist în mod special pe ideea de vaccinare a profesorilor pentru că cu toţii ne-am asumat am spus că educaţia este prioritatea noastră numărul 1. Nu există niciun motiv pentru ca profesorii să nu se programeze să se vaccineze în acest moment, mai ales că sunt locuri disponibile”, a adăugat Soare.
 
În Argeş sunt 367 de persoane infectate în prezent, cifră pe care prefectul o cataloghează drept "foarte scăzută”.
 
Emanuel Soare a atras însă atenţia asupra gradului ridicat de ocupare a locurilor din terapie intensivă, arătând că aceşti pacienţi se vindecă greu.
 
"La ATI este o situaţie complicată, care e în măsură să ne îngrijoreze, pentru că practic locurile libere din ATI reprezintă cel mai bun indicator al nivelului epidemiei şi, având în vedere că avem foarte, foarte multe locuri ocupate la ATI nu este bine pentru că presiunea este foarte mare”, a mai afirmat Emanuel Soare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.