Peste o sută de argeşeni dintre cei care s-au înscris în programul pentru depistarea cancerului colorectal au primit rezultate pozitive în urma testelor, ei urmând a face noi investigaţii medicale. Prefectul de Argeş anunţă că aproape 5% dintre testele realizate au ieşit pozitive şi îi îndeamnă pe oameni să meargă la medic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate marţi de prefectul de Argeş, Radu Perianu, aproape 5% din testele efectuate prin programul pentru depistarea cancerului colorectal au ieşit pozitive. În judeţ au fost realizate 2.314 teste, dintre care 113 au avut rezultate pozitive şi 23 de teste au avut rezultate neconcludente, analiza urmând a fi refăcută fără costuri.
 
"Persoanele au mers la Institutul Clinic Fundeni pentru analize amănunţite. Este procedura care a fost inclusă în proiect şi totul este gratuit. Îi îndemn pe argeşeni să meargă la cei 15 medici înscrişi în acest proiect. Este bine să prevenim decât să ajungem să tratăm”, a afirmat prefectul judeţului Argeş.
 
În cadrul programului, care iniţial s-a adresat persoanelor din mediul rural, fiecare medic de familie poate testa minim 330 de persoane. După ce oameni din mediul urban au solicitat să se înscrie în program, autorităţile din judeţ lucrează pentru afilierea la program a unor cabinete medicale individuale din Piteşti, Mioveni şi Curtea de Argeş. 
 
Analiza se realizează cu ajutorul unui dispozitiv pe care pacienţii îl primesc de la medici, alături de instrucţiunile necesare. Probele trebuie duse la cabinetul medicului în maximum 7 zile, acestea sunt trimise la laboratorul Institutului Clinic Fundeni, medicii fiind cei care primesc rezultatele. 
 
Proiectul se derulează în cadrul unui program pe fonduri europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.