Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti se confruntă cu mai multe situaţii în care pacienţi care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 au nevoie de terapie cu oxigen şi la două săptămâni de la stabilirea diagnosticului. În aceste condiţii, unii dintre bolnavii aflaţi în această situaţie au fost transferaţi la Spitalul din Mioveni, pentru a putea fi trataţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, afirmă că există un „număr mare” de pacienţi care după ce au fost diagnosticaţi cu COVID au nevoie de asistenţă medicală, chiar dacă au teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2. 
„În cursul zilei de joi, imediat ce am fost informat despre numărul mare al pacienţilor post-covid ce au în continuare nevoie de asistenţă medicală, am luat legătura cu reprezentanţii unităţilor spitaliceşti. (...) S-a decis ca pacienţii să fie transferaţi de la Spitalul de Urgenţă Piteşti la cel din Mioveni. Este vorba despre persoane ce au trecut prin boală, au teste negative, dar, în continuare necesită oxigen. Spitalul Orăşenesc Mioveni va primi pacienţi post-covid de la Spitalul de Urgenţă Piteşti. Este o soluţie de eliberare a unor paturi unde pot fi acum trataţi pacienţi pozitivi, dar de a le asigura asistenţă medicală şi celor negativi”, a transmis, vineri, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.
Medicul Marius Pascu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe Piteşti, a declarat pentru News.ro că în cursul zilei de joi din UPU Piteşti au fost transferaţi doi pacienţi care împliniseră 14 zile de la diagnosticarea cu COVID-19 dar care aveau în continuare nevoie de terapie cu oxigen. 
Conform acestuia, este posibil că existe astfel de cazuri nu doar în unitatea de primiri urgenţe, ci şi în secţii ale spitalului. 
Bilanţul făcut public vineri de către autorităţi arată că în judeţul Argeş incidenţa infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de 8.54, în scădere faţă de ziua de joi, când a fost de  8.8 la o mie de locuitori. La nivel judeţean, sunt 34 de persoane diagnosticate cu COVID-19 internate la ATI şi alte 585 internate în secţiile COVID ale spitalelor. De joi până vineri, la nivel judeţean au fost înregistrate 270 de noi cazuri de COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.