Autorităţile din judeţul Argeş au făcut publice, joi, cifre privind pandemia de COVID-19 la nivel judeţean, pentru lunile ianuarie-octombrie ale anului în curs. Datele făcute publice arată că jumătate dintre cele peste 32.500 de intervenţii ale celor de la ambulanţă au fost pentru cazuri de infecţie cu SARS-CoV2, iar din cauza bolii COVID-19 Casa de Asigurări de Sănătate Argeş plăteşte aproape 90 de milioane de lei concedii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cifrele privind pandemia la nivelul judeţului Argeş au fost prezentate joi, în şedinţa Colegiului Prefectural şi făcute publice de către oficialii Prefecturii Argeş. Şedinţa a fost ţinută online din cauza pandemiei. 
 
Astfel, estimarea făcută de către Serviciul de Ambulanţă Argeş pe primele zece luni ale anului arată că echipajele au avut 32 585 de intervenţii dintre care jumătate au fost cazuri de COVID-19. Ambulanţele au parcurs, în acest an, 2.523.775 de kilometri pentru a ajunge la bolnavi.
 
Pentru depistarea infecţiei s-au făcut, la nivel judeţean. 40 670 de teste pentru diagnosticarea COVID-19, 34 000 fiind teste rapide, iar 6.670 fiind analize de tip RT PCR. 
 
„Conform Casei de Asigurări de Sănătate Argeş, până la 31 octombrie 2021, valoarea sumei plătită pentru concedii medicale a fost de 89.926.215 lei”, informează Prefectura Argeş.
 
Totodată, Serviciul de Ambulanţă al judeţului a făcut un chestionar în rândul pacienţilor şi al aparţinătorilor, care au fost întrebaţi cum evaluează intervenţia echipajelor Ambulanţei.
 
Dintre cei chestionaţi, 44% au apreciat cu „foarte bine” intervenţiile, în cazul a 34% răspunsul a fost „bine”, 17% dintre cei întrebaţi au apreciat drept „satisfăcător” serviciul oferit de medici în timp 5% dintre respondenţi s-au arătat nemulţumiţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.