Doar un pat liber de terapie intensivă pentru pacienţi diagnosticaţi cu patologie COVID-19 se mai găseşte, luni, în spitalele din judeţul Argeş, subprefectul judeţului afirmând că de peste o săptămână secţiile ATI COVID sunt pline şi că paturile libere sunt „excepţii”. În acelaşi timp, în weekend jandarmii au oprit trei petreceri private, unul dintre organizatori, un restaurant, nefiind la prima abatere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate luni de subprefectul judeţului Argel, Emanuel Soare, din totalul de 39 de paturi de terapie intensivă din secţiile COVID din judeţ doar unul este liber. În ceea ce priveşte paturile pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2care a nevoie de îngrijiri medicale fără a fi necesară îngrijirea în terapie intensivă, două treimi dintre acestea sunt ocupate la nivelul judeţului Argeş. 
 
”În judeţ a fost crescută permanent capacitatea de terapie intensivă pentru COVID, însă începând cu 12-13 martie secţiile sunt pline, doar prin excepţie se mai găseşte câte un loc liber, uneori două. Ceea ce este specific acestui val al treilea al pandemiei este faptul că secţiile s-au umplut foarte repede, niciodată în primul sau al doilea val secţiile nu au fost pline de la debutul valului”, a declarat, pentru News.ro, Emanuel Soare.
 
Pe de altă parte, în judeţ sunt oameni care continuă să respecte regulile de distanţare fizică şi de prevenire a răspândirii virusului.
 
Astfel, jandarmii au oprit, în ultimele două zile, trei petreceri private. În unul dintre cazuri, jandarmii au descins într-un restaurant care nu era la prima abatere de acest fel, administratorul acestuia fiind amendat cu 10.000 de lei. Într-un alt caz jandarmii au oprit o petrecere pentru copii organizată în incinta unui restaurant, organizatorul şi gazda fiind amendaţi cu câte 2.000 de lei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.