Prefectura Argeş anunţă că, odată cu începerea anului şcolar, au loc controale în unităţile de învăţământ din judeţ. În localitatea Mihăeşti, elevii uneia dintre şcoli încă merg la toalete amenajate în curte, în timp ce în altă unitate de învăţământ peste 70 de şcolari şi preşcolari au la dispoziţie doar două toalete. În aceste condiţii, prefectul judeţului afirmă că ”inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare” în toate unităţile de învăţământ din localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a anunţat, marţi, că în prima săptămână de controale în şcolile din judeţ au fost descoperite şi primele neconformităţi. Astfel, încă există locuri unde autorităţile care au în administrare clădirile şcolilor nu au investit, iar copiii merg la toaletele din curtea şcolii ori grupurile sanitare sunt insuficiente. 
 
”În Mihăeşti, una dintre şcoli are doar două toalete pentru 24 de preşcolari şi 49 de elevi, iar o alta are grupuri sanitare corespunzătoare, în curte. Inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare cu suficiente toalete în toate corpurile de clădire în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ. La Coşeşti, Şcoala primară Jupâneşti are un corp de clădire cu două săli de clasă care sunt vechi şi au apărut fisuri în finisajele interioare. La şcoala din Râncăciov (comuna Călineşti), în unele săli de clasă, parchetul are un grad ridicat de uzură şi s-a dat un termen pentru a fi înlocuit”, sunt concluziile transmise de prefectul de Argeş.
 
De asemenea, numeroase unităţi didactice nu au cabinete medicale. Astfel, din 10 şcoli, 16 grădiniţe cu program normal, 11 grădiniţe cu program prelungit, trei creşe şi două unităţi after-school controlate, patru şcoli şi o grădiniţă nu au cabinete medicale.  
 
În timpul controalelor a fost identificată şi o grădiniţă cu program normal care funcţionează de la începutul acestui an şcolar şi care nu are autorizaţie sanitară de funcţionare, inspectorii DSP solicitând depunerea, de urgenţă, a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.