Un adolescent în vârstă de 16 ani din judeţul Argeş a fost arestat preventiv pentru ultraj, după ce a lovit un jandarm în sediul unei instanţe de judecată. Băiatul, pe numele căruia exista deja un mandat de arest la domiciliu, a devenit violent în faţa completului de judecată, în momentul în care a fost anunţat că va fi judecat pentru alte fapte penale. Şi mama tânărului este cercetată penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătoria Piteşti a emis, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pentru infracţiunea de ultraj pe numele unui adolescent în vârstă de 16 ani din comuna Lunca Corbului, judeţul Argeş. 
„În ziua de 19 octombrie a.c., un minor de 16 ani, din Lunca Corbului, care se afla la sediul unei instanţe de judecată, unde era însoţit de mama acestuia, fiind evacuat în afara sediului de către personalul cu atribuţii în acest sens din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, ar fi lovit pe unul dintre jandarmi. Ca urmare a acestui eveniment, în cauză a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, împreună cu poliţiştii delegaţi din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, au continuat cercetările, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, informează, duminică, Poliţia judeţeană Argeş.
Băiatul ajuns în arest pentru ultraj este cunoscut drept un adolescent-problemă. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că pe numele lui exista deja un mandat de arest la domiciliu, fiind cercetat într-un dosar penal pentru fapte cu violenţă. El primise permisiunea să părăsească domiciliul şi se afla în faţa completului de judecată pentru a afla rezultatele unei expertize în cadrul unui dosar ajuns în faţa de jduecată. Băiatul a devenit violent în momentul în care i s-a adus la cunoştinţă faptul că s-a constatat că a avut discernământ în momentul comiterii faptelor şi că urmează a fi judecat. Când judecătorii au cerut evacuarea sa şi a mamei lui, care deveniseră vocali şi foloseau un limbaj vulgar, fiind nemulţumiţi de vestea că adolescentul va fi deferit justiţiei pentru faptele sale, tânărul l-a lovit pe unul dintre jandarmii veniţi să îl scoată din sala de judecată. Alături de el este cercetată penal şi mama sa, acuzată de infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.