Patruzeci de persoane – 11 salariaţi şi 29 de beneficiari – din centre de asistenţă socială aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş au fost diagnosticate cu COVID-119 în urma campaniei de testare a tuturor angajaţilor şi celor internaţi demarate după ce în mai multe centre sociale au fost descoperite cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cei mai mulţi dintre cei recent diagnosticaţi sunt persoane cu handicap care au rămas în centrul în care sunt rezidenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma testărilor COVID-19 din ultima perioadă până în prezent, în cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti, din totalul de 54 de beneficiari instituţionalizaţi, şi respectiv 57 de salariaţi, un număr de 29 de beneficiari şi, respectiv 11 salariaţi sunt confirmaţi pozitiv.  Dintre beneficiarii pozitivi, un număr de 8 sunt internaţi în unităţi sanitare COVID din judeţul Argeş, dar şi din alte judeţe din ţară, iar 21 beneficiari pozitivi au rămas în unitate. Dintre salariaţii confirmaţi COVID – 19, unul se află internat în spital, ceilalţi 10 fiind izolaţi la domiciliu” ,informează DGASPC Argeş într-un comunicat dat publicităţii luni după amiază
Persoanele internate în centrul de la Vultureşti suferă de boli psihice, motivul pentru care s-a decis ca cei 21 de beneficiari să rămână în cadrul centrului de îngrijire fiind acela că ele  „necesită o atenţie sporită, fiind nevoie de o supraveghere de specialitate permanentă” precizează instituţia.
În aceste condiţii, autorităţile au decis  modificarea modului de amplasare în camere şi în pavilioane a asistaţilor, separarea, cazarea şi izolarea asistaţilor în trei categorii - persoane pozitive COVID-19, persoane negative care au fost în contact direct cu persoane pozitive COVID-19 şi persoane negative care nu au avut contact cu persoane pozitive - pentru fiecare din cele trei categorii, urmând a se asigura circuite complet separate;
În centrul de la Vultureşti masa se serveşte în camere, nu în sala de mese, au fost suspendate toate activităţile comune şi a fost desemnat personalul de îngrijire, separat pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19 şi pentru negative. În plus, a fost interzică internarea de noi beneficiari şi primirea vizitelor din partea familiilor celor care se află în centru. 
Cele 40 de noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2 se adaugă altor cazuri depistate săptămâna trecută la Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti unde au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2  un număr de nouă angajaţi şi 16 beneficiari şi la Centrul de Copii ”Sfântul Andrei” Piteşti, unde  o angajată din a fost diagnosticată cu COVID-19 
 
Până pe 29 iulie au fost programaţi pentru testare toţi angajaţii şi beneficiarii din toate cele 21 de servicii de tip rezidenţial din subordinea DGASPC Argeş. Astfel, vor fi testate un număr total de 1355 de persoane, din care 728 de angajaţi şi 627 de beneficiari.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.