Şaptesprezece cadre medicale - un medic, 9 asistente şi 7 infirmiere - de la Spitalul Municipal Câmpulung, judeţul Argeş, au fost confirmate cu coronavirus, medicul fiind deja declarat vindecat. La originea infectărilor din unitatea medicală ar fi focarul de COVID-19 dintr-o comună din judeţ, spun autorităţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Argeş arată că, începând din 6 aprilie, DSP Argeş a început o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Câmpulung, iar până în prezent au fost confirmate drept infectate cu coronavirus 17 persoane: un medic, 9 asistente şi 7 infirmiere. 

Medicul infectat a fost internat, iniţial, la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind apoi transferat la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti. Medicul a fost externat în 11 aprilie, fiind declarat vindecat.

"În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale şi una comunitară. Cea din urmă a venit dintr-o comună din Argeş, de unde evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie. Conform DSP Argeş, focarul din comuna respectivă ar fi la orginea infectărilor din Spitalul Municipal Câmpulung. Menţionăm că, prin hotărârea CJSU din 3 aprilie 2020, Spitalul Municipal Câmpulung a fost desemnat drept spital suport pacienţi COVID-19 suspecţi sau pozitivi", arată Prefectura Argeş.

DSP Argeş a identificat 43 de cadre medicale şi personal auxiliar, din mai multe secţii ale Spitalului Municipal Câmpulung, care au fost expuşi contactului apropiat la serviciu. Dintre aceştia, 17 cazuri simptomatice au fost confirmate COVID-19, iar 6 au fost infirmate. La 23 de contacţi simptomatici, de la care au fost prelevate probe, se ateaptă încă rezultatele finale. Au fost identificaţi şi 42 de contacţi apropiaţi, din familiile celor confirmaţi drept infectaţi cu virusul COVID-19, starea de sănătate a lor fiind monitorizată.

Toate cazurile confirmate au fost transferate la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

De asemenea, s-a suspendat activitatea pentru 48 de ore în două secţii ale Spitalului Municipal Câmpulung, pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei, şi s-a dispus ca personalul medical să fie instruit pentru purtarea echipamentului de protecţie individuală la intrarea în fiecare tură.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că cei responsabili pentru extinderea infecţiilor în Spitalul Municipal Câmpulung vor fi traşi la răspundere, propunând Ministerului Sănătăţii demiterea lor din funcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.