Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că nu există un risc suplimentar de infectare în ziua votului, dacă se respectă toate măsurile de protecţie stabilite de autorităţi. Arafat recomandă cetăţenilor să nu profite de ridicarea unor restricţii de circulaţie şi nici să nu participe la manifestări publice după aflarea rezultatelor scrutinului de duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raed Arafat a fost întrebat vineri seară, dacă va creşte numărul de înfectări după alegeri  şi a precizat: ”Dacă se respectă regulile prevăzute în secţiile de vot, în aşteptare, în deplasare spre secţiile de vot şi dacă oamenii înţeleg că măsurile de relaxare - în sensul că poţi să te mişti fără declaraţie pe propria răspundere sunt menite să le faciliteze dreptul de vot şi nu alte activităţi - nu văd un risc suplimentar”. 
 
Şeful DSU recomandă cetăţenilor să nu participe la manifestări publice după anunţarea rezultatelor. 
 
”Lucrul pe care n-ar trebui să-l vedem acum este ca după finalizarea votului şi anunţarea rezultatelor să nu mai apară din  nou întruniri ca la alegerile locale, după care am văzut că în mai multe locuri au fost chiar  sute de persoane, fără respectarea regulilor. Acestea trebuie evitate la maxim şi trebuie să nu aibă loc ca să prevenim o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activităţi”, a mai declarat Arafat. 
 
Alegerile au loc duminică, iar în secţiile de votare şi în apropierea acestora sunt prevăzute măsuri speciale de păstrare a distanţei, de purtare a măştii de protecţie şi de dezinfectare. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.