Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seară, referitor la rezultatele măsurilor luate în Bucureşti, că nu mai este acea creştere exponenţială a numărului de infectări cu SARS-COV-2, dar nici nu se poate vorbi despre o descreştere. "Nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment, dar în acelaşi timp nu putem spune că este creşterea în modul în care a crescut acum două săptămâni, trei săptămâni", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arafat a fost întrebat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, cum evaluează rezultatele măsurilor impuse în Capitală.

"La acest moment putem să spunem că nu mai avem această creştere exponenţială care a fost, deci suntem undeva la un platou, nu pot să vorbesc de descreştere, dar suntem undeva la un platou, cu unele creştere, scăderi, deci nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment, dar în acelaşi timp nu putem spune că este creşterea în modul în care a crescut acum două săptămâni, trei săptămâni", a afirmat Arafat.

El a precizat că măsurile luate au început să aibă efect, dar durează 30 de zile să se vadă dacă ele au efectul scontat.

La raportarea pentru 24 de ore anunţată duminică, în Bucureşti erau înregistrate 1.222 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, incidenţa fiind de 6,13 la mie.

Mai multe localităţi din jurul Capitalei sunt în carantină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.