Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că va fi o "provocare" organizarea stagiilor practice ale studenţilor de la Medicină, în contextul pandemiei. "Sunt anumite domenii care poţi să le faci online, dar medicina... cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online. Online poate să fie cursurile teoretice, poate seminarii, discuţiile, dar orice chestie practică, de pus mâna pe un echipament, pe un simulator sau de lucrat în spital, că au stagii practice, cu pacienţii, la un moment asta trebuie găsită o modalitate pentru ele", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arafat a spus, miercuri seară, la Digi 24, că în cazul universităţilor riscurile puteau fi mai ridicate dacă nu se începeau cursurile online, dând exemplul universităţilor de medicină, care au săli de curs sau chiar amfiteatre în interiorul spitalelor.

"Sunt două aspecte la facultăţile de medicină, sunt cursurile care pot fi ţinute într-adevăr online şi e practica medicală, care nu ai cum să o ţii online. Şi aicea va fi poate provocarea organizării stagiilor practice ale studenţilor, pentru că în medicină, nu poţi să faci medicină online, e clar. Sunt anumite domenii care poţi să le faci online, dar medicina... cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online. Online poate să fie cursurile teoretice, poate seminarii, discuţiile, dar orice chestie practică, de pus mâna pe un echipament, pe un simulator sau de lucrat în spital, că au stagii practice, cu pacienţii, la un moment asta trebuie găsită o modalitate pentru ele", a explicat Arafat.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.