Şeful DSU, Raed Arafat, afirmă că, în perioada pandemiei de COVID-19, Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) ale spitalelor şi-au dovedit eficienţa, arătând că, ”dacă nu aveam această organizare sub un departament care integrează toate resursele, nu am fi ajuns să rezolvăm problemele pe care le-am rezolvat în acest fel pe durata pandemiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe durata pandemiei, Unităţile de Primiri Urgenţă poate s-au dovedit să fie una dintre cele mai reziliente părţi ale sistemului sanitar din România şi asta este datorită modului de organizare, modului de pregătire şi modului în care s-au integrat şi cu alte structuri. Am văzut presiune maximă pe colegii din UPU şi, totuşi, au făcut faţă, au salvat mii de vieţi, au extins capacităţile de terapie intensivă şi au lucrat chiar ca secţii auxiliare de terapie intensivă. Cred că, dacă nu aveam această organizare integrată sub un departament care integrează toate resursele, nu am fi ajuns să rezolvăm problemele pe care le-am rezolvat în acest fel pe durata pandemiei şi trebuie să le mulţumesc pentru ce au făcut, fiind Ziua Mondială a Sănătăţii”, a afirmat Raed Arafat, joi, la Braşov.  

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a participat, joi, la inaugurarea noii unităţi de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov, care a fost extinsă de la 5000 la aproximativ 2000 de metri pătraţi. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că recunoaşte public toate meritele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, precizând că a făcut o treabă foarte bună în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, dar a menţionat că acestea trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.