Mai multe străzi din oraşul arădean Lipova au fost afectate de ploile torenţiale înregistrate miercuri, formându-se torenţi care au adus de pe deal noroi, pietriş şi gunoaie. Localnicii reclamă că străzile afectate nu au fost reabilitate de decenii, iar reţeaua de canalizare nu mai este funcţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploile torenţiale căzute în ultimele ore în judeţul Arad au afectat şi oraşul Lipova, pe mai multe străzi formându-se şuvoaie. Torenţii au adus de pe dealuri noroi, pietriş şi gunoaie, iar câteva gospodării au fost afectate, fără a fi inundate locuinţe.

Locuitorii spun că după câteva ore de ploaie, pe unele străzi nu au mai putut circula.

“Strada mea a fost ca albia unui râu, nici nu puteam traversa. Aşa se întâmplă de ani de zile când avem ploi torenţiale, dar Primăria nu ne repară străzile. Avem piatră de pe vremea turcilor pe stradă, iar canalizarea nici nu funcţionează”, a spus o localnică.

“La fiecare alegeri de după 1990, toţi candidaţii care au vrut să fie primari au venit cu promisiunea că vor repara străzile, dar niciodată nu s-au ţinut de cuvânt. Suntem un oraş cu străzi care arată mai rău ca la satele de munte”, a spus un bărbat.

Primarul oraşului, Iosif Jichici, a declarat pentru News.ro că pe unele străzi apa s-a scurs de pe DN7, fiind o zonă mai joasă decât drumul naţional, iar canalizarea nu a făcut faţă.

“Am trimis pompe să scoată apa din zona afectată. Locuinţe inundate nu avem”, a spus edilul.

Ploile torenţiale au afectat, miercuri, şi municipiul Arad, unde mai multe străzi au fost închise circulaţiei din cauza nivelului apei, care pe alocuri a depăşit jumătate de metru.

Judeţul Arad s-a aflat, miercuri, sub cod galben de precipitaţii cu caracter torenţial, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţând posibilitatea acumulării a 25-35 l/mp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.