Trei servicii importante din cadrul Prefecturii şi Primăriei Arad - cel de paşapoarte, cel pentru permise de conducere şi înmatriculare şi cel de evidenţă a persoanelor, situate într-un mall din municipiu, nu au lucrat cu publicul pe parcursul zilei de luni, din cauza unei pene de curent, iar sute de persoane au fost afectate, unele aşteptând cinci ore în speranţa că ghişeele vor fi redeschise. În cele din urmă, oamenii au fost anunţaţi că au fost reprogramaţi pentru marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avaria în reţeaua de electricitate a fost semnalată luni dimineaţă, în Galleria Mall din Arad, în care funcţionează şi servicii publice ale Prefecturii şi Primărei municipiului.

Oamenii care se aflau la ghişeele Prefecturii, respectiv Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, au fost rugaţi să aştepte până la remedierea defecţiunii.

Zeci de persoane care au avut treabă la cele două servicii au aşteptat câteva ore, unele dintre acestea chiar cinci ore, până când li s-a spus că au fost reprogramate pentru ziua de marţi.

Ulterior, Prefectura Arad a anunţat avaria printr-un comunicat, în care arată că persoanele interesate de preschimbarea paşapoartelor sau obţinerea permiselor de conducere vor fi primite "cu celeritate în cursul zilei de marţi, când activitatea va reintra în normal".

"Angajaţii serviciilor afectate de pana de curent au aşteptat pe tot parcursul zilei remedierea defecţiunii. Regretăm inconvenientul apărut, însă de îndată ce lucrurile vor reintra în normal, vom face în aşa fel încât să revenim cât mai repede la programul obişnuit, respectând programările cetăţenilor", a afirmat, în comunicat, prefectul Florentina Horgea.

Aceeaşi situaţie a fost şi la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Primăriei Arad, iar în total au fost afectaţi sute de oameni care s-au prezentat la ghişeele celor trei servicii.

Luni seară, echipele de electricieni lucrau încă pentru a găsi problema, în condiţiile în care reprezentanţii E-Distribuţie Banat au spus că nu au nicio problemă la instalaţiile de medie şi joasă tensiune din zonă şi că defecţiunea ar fi la instalaţia complexului comercial.

Galleria Mall Arad a fost părăsit de aproape toţi comercianţii începând cu 2015, când Cora şi-a închis hypermarket-ul, iar numărul vizitatorilor complexului a scăzut constant. În acest moment, aici mai funcţionează doar unele servicii publice ale Primăriei şi Prefecturii, dar şi câteva firme mici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.