Protestul elevilor, părinţilor şi al unor dascăli de la Şcoala Gimnazială Livada, desfăşurat la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, s-a încheiat după trei ore. Contabila şcolii, căreia protestatarii îi cere demisia, a anunţat că nu va pleca din funcţie, în timp de inspectorii şcolari vor încerca în continuare să medieze conflictul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul desfăşurat la sediul ISJ Arad s-a încheiat după trei ore, în urma unei întâlniri dintre participanţii la acţiune şi contabila Şcolii Gimnaziale Livada, acuzată de comportament nepotrivit faţă de cadrele didactice şi bănuită că ar fi folosit în interes personal 20.000 de lei din buget.

Discuţiile au fost mediate de inspectorul şcolar general adjunct Nicolae Pellegrini, care a declarat, pentru News.ro, că şedinţa „s-a încheiat fără nicio concluzie şi fără rezultatul dorit de părinţi”.

”Doamna contabilă a refuzat să demisioneze, arătând că are o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care poate ocupa postul în continuare. Inspectoratul Şcolar va încerca în continuare să medieze acest conflict, dar le-am cerut părinţilor să nu-i mai poarte pe copii la proteste în Arad, pentru că ei sunt prea mici să înţeleagă despre ce este vorba. Noi nu putem cere demisia doamnei contabile, este un act unilateral, nu putem comite un abuz, dar ca mediatori vom încerca să ajutăm la restabilirea atmosferei normale pentru o unitate de învăţământ”, a spus Pellegrini.

La încheierea protestului, unii părinţi au declarat că nu-şi mai lasă copiii la grădiniţă, cât timp educatoarea este în concediu medical pe fondul stresului cauzat de certurile cu administratorul financiar.

„Atât directoarea şcolii cât şi una dintre educatoarele de la grădiniţă sunt în concediu medical, din cauza stresului. Noi nu ne mai aducem copiii la grădiniţă decât dacă revine educatoarea noastră, o adevărată profesionistă în domeniu”, a spus o mamă.

De asemenea, câţiva profesori au declarat că marţi se vor prezenta din nou la ISJ, nu la un protest, ci pentru a prezenta documente privind activitatea contabilei.

„Vom recurge la un alt plan, dar îl vom dezvălui după ce vom avea discuţii cu reprezentanţii ISJ”, a declarat pentru News.ro o profesoară.

Peste o sută de părinţi, copii şi dascăli au participat, marţi, la un protest la Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad faţă de contabila Şcolii Gimnaziale Livada, prinsă de Curtea de Conturi că şi-ar fi decontat ilegal transportul timp de un an, prejudiciind bugetul comunei cu peste 20.000 de lei.

Contabila fusese demisă, dar a fost repusă în funcţie de instanţă, iar dascălii nu o mai acceptă pentru că nu mai au încredere în ea şi o acuză că provoacă “tensiuni uriaşe” în colectiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.