Peste 50 de candidaţi din Arad au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat după ce au depus contestaţii şi le-au fost recorectate lucrările, obţinând note mai mari. Rata de promovare pentru judeţul Arad a crescut la 66,92%, de la 64,91%, înainte de contestaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, 781 de lucrări fuseseră contestate după afişarea rezultatelor de la bacalaureat, iar în urma recorectării acestora, 468 de lucrări au fost evaluate cu o notă mai mare.

Dintre candidaţii care au obţinut creşterea mediei, 53 au reuşit să promoveze Bacalaureatul, deşi iniţial fuseseră declaraţi respinşi. Un număr de 262 de lucrări reevaluate au primit o notă mai mică, dar în aceste cazuri nu au existat candidaţi care să fi fost respinşi din cauza micşorării mediei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, lucrările reevaluate au obţinut cu cel mult un punct mai mult decât iniţial. În urma soluţionării contestaţiilor, rata de promovare pentru judeţul Arad a crescut la 66,92%, de la 64,91% cât a fost înainte de contestaţii.

Dintre cei 3.007 candidaţi înscrişi la examenul de bacalaureat în judeţul Arad, 2.810 au fost evaluaţi, în timp ce 197 nu s-au prezentat, iar patru candidaţi au fost eliminaţi.

La Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret” Arad nu s-a înregistrat niciun candidat promovat, în timp ce singura şcoală în care toţi absolvenţii au fost declaraţi admişi este Liceul Baptist ”Alexa Popovici” Arad.

În judeţ s-au înregistrat trei medii de zece, două la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad şi una la Liceul ”Atanasie Marienescu” Lipova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.