Un băiat de nouă ani din Arad a fost internat în stare gravă în spital, fiind supus unei intervenţii chirurgicale, după ce a fost muşcat de câinele unui vecin, care l-a lăsat liber pe stradă, proprietarul animalului fiind cercetat penal de către poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Claudia Iuga, a declarat, joi, că a fost întocmit un dosar penal împotriva proprietarului unui câine din rasa ciobănesc german, care a atacat pe stradă un copil de nouă ani ce se întorcea acasă dintr-un parc aflat în cartierul Aradul Nou.

Un martor a declarat că băiatul s-a împiedicat pe stradă, moment în care câinele unui vecin, lăsat liber, l-a atacat.

Localnicii au chemat Poliţia şi o ambulanţă, care l-a preluat pe copil, acesta având mai multe muşcături pe corp.

”Copilul a fost adus la spital cu plăgi multiple cauzate de muşcătură de câine, una dintre acestea, aflată pe coapsă, fiind mai gravă din cauza profunzimii, astfel că a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Băiatul este în stare stabilă şi primeşte tratament în Secţia Chirurgie şi ortopedie infantilă”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, Simina Roz.

Proprietarul câinelui a fost amendat cu 500 de lei, pentru că a lăsat nesupravegheat animalul, bărbatul fiind şi cercetat penal pentru infracţiunea de ”neluare de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.