Un număr de 11 copii au ajuns, luni, la spital, acuzând stări de rău, după ce unul dintre ei a fost transportat la unitatea medicală cu ambulanţa. Toţi cei 11 copii învaţă la Liceul german ”Adam Muller Guttenbrun”, unde în vacanţa de iarnă s-a făcut dezinsecţie şi deratizare, iar în urma acestei acţiuni câteva zeci de copii au ajuns, de asemenea, la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat, luni, pentru News.ro, că un copil a fost preluat cu ambulanţa şi dus la spital, după ce i s-a făcut rău, apoi alţi zece au fost duşi la Spitalul Judeţean de părinţi.

”Deocamdată medicii nu au făcut o corelare cu cazul anterior. Toţi cei 11 elevi care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad sunt de la acelaşi liceu la care s-a făcut dezinsecţie şi deratizare şi în urma acestei acţiuni mai mulţi copii au ajuns la spital acuzând stări de rău, dar învaţă în corpuri diferite de clădire”, a declarat George Pleşca.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ulterior, ISU Arad a precizat că a fost trimis echipajul de cercetare chimică, biologică, axiologică si nucleară pentru efectuarea unor măsurători la liceul teoretic Adam Muller Gutenbrun. 

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe, doi elevi - de 8 ani, respectiv 18 ani, au rămas internaţi. 

”Băiatul de 8 ani este internat la Infecţioase. Dispeceratul ISUAR a primit primul apel telefonic în jurul orei 17:10, fiind vorba de o fetiţă de 15 ani (dureri de burtă), la care a intervenit echipaj medical SAJ B”, au prcizat reprezentanţii UPU Arad. 

Luni, Liceul german ”Anad Muller Guttenbrun” din Arad a fost redeschis, după ce reprezentanţii ISU au ventilat toate încăperile, în urma dezinsecţiei şi deratizării care au fost făcute în timpul vacanţei de iarnă.

Imediat după vacanţă, când elevii s-au întors în băncile şcolii, zeci de elevi au fost duşi la spital acuzând stări de rău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.