Aproximativ o sută de angajaţi de la Termocentrala Mintia au declanşat un protest spontan, joi, nemulţumiţi că nu au echipamente de protecţie şi că membrii Consiliului de Administraţie şi-au mărit indemnizaţiile şi salariul directorului general, fără să majoreze şi salariile oamenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salariaţii din schimbul întâi au refuzat să intre la lucru, ei declanşând un protest spontan în camera de comandă a societăţii.

Potrivit liderilor de sindicat, oamenii sunt nemulţumiţi că nu au echipamente de protecţie şi că membrii Consiliului de Administraţie şi-au mărit indemnizaţiile şi salariul directorului general şi solicită să nu se facă disponibilizări.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Protestatarii cer să vină la Termocentrala Mintia ministrul Energiei, Toma Petcu.

Din cauza protestului spontan, angajaţii din schimbul de noapte au rămas la lucru, peste orele de program, pentru a asigura funcţionarea termoncentralei. Aceştia nu pot pleca acasă până nu predau tura colegilor din schimbul de dimineaţă.

La jumătatea lunii mai, la Termocentrala Mintia a avut loc un protest similar. Atunci, un angajat a stat cinci ore în greva foamei. Oamenii au încetat protestul după ce a fost constituită o comisie care să le analizeze solicitările.

Termocentrala Mintia este parte a Complexului Energetic Hunedoara, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.