Aproximativ 70 la sută dintre candidaţii care vor să devină poliţişti au promovat proba sportivă în prima zi, restul candidaţilor fiind programaţi până în 11 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, dintre cei 1.826 de candidaţi din toată ţara care au fost programaţi să susţină proba sportivă în 7 mai, 1.329 au promovat, reprezentând 70 la sută.

Doar  9.118 din cei 26.155 de candidaţi înscrişi pentru cele 1.873 de posturi de poliţişti de ordine publică scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne au trecut probele psihologice şi medicale eliminatorii înainte de susţinerea probelor sportive şi teoretice.

Cei peste 9.000 de candidaţi care vor să devină poliţişti susţin proba de evaluare a performanţei fizice în perioada 7 - 11 mai, în cinci centre zonale, respectiv Bucureşti, Câmpina, Iaşi, Cluj-Napoca şi Slatina.

În cadrul evaluării performanţei fizice, cei 9.118 de candidaţi rămaşi în concursul de încadrare directă, din sursă externă, precum şi cei care sunt reîncadraţi ca poliţişti vor susţine două probe: flexie abdominală şi alergare de rezistenţă (1.000 de metri - bărbaţi şi 800 de metri - femei).

Cei care s-au înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ilfov şi Tulcea susţin proba sportive la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

Candidaţii care s-au înscris pentru posturile din Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Prahova, Sibiu, Vrancea susţin proba la Şcoala de Agenţi de Poliţie”Vasile Lascăr” – Câmpina, iar cei care s-au înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui au programări pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi.

Un alt centru zonal a fost organizat la Cluj-Napoca. Candidaţii din Alba, Arad, Bihor,  Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sălaj susţin proba de evaluare a performanţei fizice în Parcul Sportiv Universitar  “Prof. dr. Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Cel de-al cincilea centru zonal este organizat la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu”  Slatina.  Aici susţin proba cei care s-au înscris pentru posturile de agent de ordine publică din Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.

Probele sportive sunt mai uşoare pentru cei care sunt mai înaintaţi în vârstă. În timp ce un tânăr de până în 30 de ani trebuie să alerge un kilometru în trei minute şi 40 de secunde pentru o notă de 10, pentru un bărbat trecut de 51 de ani, aceeaşi distanţă trebuie parcursă în 5 minute şi 45 de secunde pentru nota 10.

Aceeaşi abordare va fi şi la proba de abdomene - dacă tinerii sub 30 de ani trebuie să facă 50 de abdomene în două minute, un bărbat care a trecut de 50 de ani poate face 21 de abdomene pentru o notă de 10. Baremele sunt şi mai uşoare pentru femei.

Cea mai mare concurenţă este înregistrată în judeţul Gorj, unde media pe judeţ arată că sunt 64 de persoane pe un loc scos la concurs. Postul de poliţie din staţiunea Runcu, judeţul Gorj, este cel mai căutat din întreaga ţară. Aici s-au înscris 135 de candidaţi care concurează pentru singurul loc disponibil.

Şi în Dolj şi Argeş s-a înregistrat o concurenţă foarte mare, fiind 55,7 candidaţi pe loc şi, respectiv, 47,5 pe loc, potrivit Poliţiei Române. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.