Aproximativ 3.000 de persoane protestează, miercuri, pentru a noua seară consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, în pofida ninsorilor şi a temperaturilor scăzute. Cei mai mulţi oameni au ieşit în stradă să ceară demisia Guvernului la Cluj, Sibiu şi Iaşi. La Galaţi, un manifestant a adus o pancartă pe care scrie "În loc să muncesc, stau şi vă păzesc".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ALBA IULIA

Aproximativ 120 de persoane participă, miercuri seară, la proteste în Alba Iulia şi Sebeş, oamenii cerând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu şi afişând pancarte cu mesaje precum ”Noi n-am obosit...Ghinion!”.

La Alba Iulia, cele peste 60 de persoane s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, unde au rămas timp de aproape o oră cântând ”Deşteaptă-te române!”, dar şi ”Imnul golanilor”.

Protestatarii au pornit apoi într-un marş pe străzile oraşului scandând ”România, trezeşte-te!”, ”Uniţi salvăm toată România!”, ”Hoţii”, ”Demisia!”, ”Jos Guvernul!” sau ”Jandarmeria, jos pălăria!”.

Un protest similar are loc şi la Sebeş, unde aproximativ 60 de persoane s-au adunat în centrul oraşului şi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD precum ”Jos Guvernul”, ”Demisia!” sau ”PSD – ciuma roşie!”.

ARAD
 
În Arad, aproximativ 50 oameni s-au adunat din nou în centrul oraşului, pentru a cere demisia Guvernului. Mulţi dintre ei sunt aceiaşi ca şi marţi seară, când au protestat timp de două ore în Piaţa Revoluţiei. Participanţii nu scandează şi nu au nici pancarte, fluturând doar un tricolor. Ei şi-au propus să stea în stradă până în jurul orei 21.00.
 
"Noi considerăm că acest guvern nu mai prezintă încredere şi trebuie să plece. Vom reveni în stradă cât e nevoie", a spus un bărbat.
 
BRAŞOV
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Aproximativ o sută de oameni au ieşit în stradă şi la Braşov, unde ninge şi temperatura este scăzută, ei adunându-se în faţa Prefecturii.

Manifestanţii au vuvuzele şi steaguri tricolore şi strigă ”Demisia” şi ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Pe reţelele de socializare se anunţă proteste mai ample sâmbătă şi duminică.

CLUJ

Şi aproximativ o mie de clujeni s-au adunat şi miercuri seară, începând cu ora 19.30, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. 

Oamenii scandează ”Uniţi salvăm toată România” şi au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje împotriva Guvernului.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai mulţi protestatari se adresează celor prezenţi de pe o scenă amplasată în faţa statuii lui Matei Corvin din Piaţa Unirii.

CONSTANŢA

La Constanţa, aproximativ 50 de persoane s-au strâns, de la ora 18.00, în faţa Prefecturii, unde scandează ”Demisia”, ”Jos Guvernul!” şi ”PSD, ciuma roşie”.

La ora 20.00, manifestanţii au plecat într-un marş prin centrul oraşului, pe acelaşi traseu ca şi marţi seară, urmând să revină în zona de unde au pornit. 

CRAIOVA

Şi aproximativ 30 de craioveni protestează în Piaţa "Mihai Viteazul" din oraş.

Oamenii cer demisia Guvernului, ei scandând lozinci împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.  

GALAŢI

Aproximativ de 80 persoane s-au strâns, miercuri seară, în zona centrală a municipiului Galaţi, pentru a protesta faţă de Guvern, manifestanţii scandând lozinci precum "Demisia" sau "Hoţii".

Protestatarii s-au adunat, ca şi în serile precedente, pe platoul din faţa sediului Prefecturii Galaţi, începând cu ora 18.00, spunând că nu mai au încredere în actualul Guvern.

Oamenii scandează "Jos Guvernul mincinos", "Demisia", "Dragnea, DNA să vină şi să te ia", "Hoţii", un manifestant aducând şi o pancartă pe care scrie "În loc să muncesc, stau şi vă păzesc". 

Totodată, protestatarii au scris pe zăpada proaspăt depusă "#REZIST". 

IAŞI

Aproximativ 200 de oameni protestează, pentru a noua seară consecutiv, şi în Piaţa Unirii din Iaşi, pe o ninsoare puternică, cerând demisia Guvernului.

Oamenii s-au adunat începând cu ora 19.00 în zona centrală a oraşului, ei scandând ”Hoţii, hoţii”, ”PSD, ciuma roşie” şi ”Jos Guvernul”.

De asemenea, ei au steaguri steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar şi fluiere.

SIBIU

Sibienii s-au adunat de la ora 19.00 în Piaţa Mare din centrul oraşului, unde la ora transmiterii acestei ştiri continuă să vină grupuri de oameni.

Dacă la începutul acţiunii erau mai puţin de două sute de persoane, în jurul orei 19.30 numărul protestatarilor a depăşit 300, iar în jurul orei 20.00 numărul acestora ajunsese la aproximativ o mie. 

Unii dintre protestatari au adus cu ei biciclete, aşa cum a fost făcut apelul pe Facebook. Pe grupul special unde se organizează protestatarii, unii dintre ei au propus, miercuri, ”să dinamizeze” protestul şi să plece într-un marş cu bicicletele.

La un moment dat, oamenii au început să cânte Imnul Naţional.

 La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii au pornit în marş prin oraş, în fruntea coloanei fiind cei care au venit cu biciclete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.