Aproximativ 200 de persoane au protestat, duminică seară, în faţa Prefecturii Braşov, cerând construirea aeroportului, unde lucrările sunt tergiversate, şi reclamând că niciun guvern nu a dat bani pentru acest obiectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare, iar aproximativ 200 de persoane au mers în faţa Prefecturii, cu valize şi cu afişe pe care scria „Aeroportul Braşov 2050?“, dar şi „Guvernul îngroapă Aeroportul. Doar 20% din banii necesari alocaţi Braşovului“. 

La Aeroportul Internaţional Ghimbav este amenajată în prezent doar pista, care nu poate fi folosită fără a fi construite şi celelalte suprafeţe de mişcare şi sistemul de canalizare, astfel că aceasta stă nefolosită de trei ani, din lipsa banilor. Pentru realizarea pistei, investiţia Consiliului Judeţean Braşov a fost de 17 milioane de lei.

Potrivit devizului general întocmit de SC IPTANA SA în cadrul reactualizării studiului de fezabilitate pentru etapa a III-a de realizare a Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, valoarea investiţiei este de 57.505.600 de euro. Această sumă este necesară pentru terminalul de pasageri de 3600 de metri pătraţi, turnul de control, parcarea de 163 de locuri şi alte lucrările necesare finalizării investiţiei, precum căile de rulare, gardul, porţile şi toate drumurile din interiorul suprafeţei aeroportului.

În 22 februarie 2017, Consiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea căilor de rulare, a platformei de îmbarcare-debarcare şi extindere a reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare. De asemenea, CJ a alocat în bugetul judeţului pe 2017 suma de 10 milioane de euro exclusiv pentru lucrările la aeroport.

Conducerea Consiliului Judeţean Braşov susţinea că proiectul tehnic complet calea de rulare şi canalizările aferente ar urma să fie predat în 27 septembrie, când proiectul va fi prezentat public într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.