Majoritatea românilor au ales şi în acest an să-şi petreacă vacanţa de Paşte în ţară. Aproape toate locurile de cazare de pe Valea Prahovei, din staţiunile balneoclimaterice, precum şi pensiunile rurale şi cele aflate în zona mânăstirilor sunt ocupate. Un pachet de trei nopţi, pentru două persoane, la un hotel de patru stele la munte costă peste 2.250 lei. În cazul celor care au optat pentru o vacanţă în străinătate, dacă în urmă cu câţiva ani, erau preferate destinaţii din ţările vecine, acum vânzările de pachete în destinaţii din toată Europa şi în destinaţii exotice au crescut cu cel puţin 40-50% comparativ cu anul 2017, spun specialiştii din turism consultaţi de News.ro. Pentru cei care au ales city-break-uri sau destinaţii exotice, destinaţiile favorite au fost Roma, Praga, Dublin, Barcelona, dar şi Republica Dominicană, Cuba sau Thailanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Turiştii au ales să petreacă trei nopţi în vacanţa de Paşte. Zonele mânăstirilor, din Neamţ, Bucovina, nordul Olteniei (Vâlcea şi Gorj), plus pensiunile din Bran-Moeciu şi Sibiu, inclusiv pe Clisura Dunării, sunt cele mai căutate. Un pachet de trei zile cu demipensiune şi prânz în ziua de Paşte costă 550 lei”, a declarat pentru News.ro Maria Stoian, preşedintele fondator al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) România.

De asemenea, un pachet de trei nopţi, pentru două persoane, la un hotel de patru stele din Sinaia costă 2.250 lei şi include cazare, mic dejun, un prânz în duminica Paştelui cu meniu tradiţional şi program artistic.

În acelaşi timp, un pachet pentru două persoane şi patru nopţi de cazare, cu mic dejun, la  un hotel de trei stele în Predeal, ajunge la 1.450 lei, iar copiii de până în doi ani beneficiază de gratuitate.

”Toate camerele noastre sunt ocupate, încă de luna trecută, în toate hotelurile pe care le administrăm. În noaptea de Înviere, vom primi turiştii cu cozonac, ouă roşii şi vin”, a declarat pentru News.ro Andreea Achiţei, reprezentant al Voila Hotels, un grup care administrează 11 hoteluri pe Valea Prahovei şi pe litoral.

”Paştele dă startul la vacanţe. România este în continuare favorită când vine vorba de vacanţele de Paşte, vedete sunt Bucovina, Maramureş, dar nici Delta Dunării şi Marea Neagră nu sunt neglijate. Observ chiar că turiştii aleg şi destinaţii exclusiviste, de exemplu conace din Moldova, Oltenia sau case saxone din Transilvania. 2018 vine cu cereri diferite, românii călători fiind în căutare de experienţe autentice, cum ar fi: călăria, drumeţiile, degustările de vin şi, desigur, tradiţiile şi obiceiurile specifice sărbătorii”, a declarat pentru News.ro Raluca Anghel, specialist marketing turistic.

Şi în acest an creşterea vânzărilor de pachete turistice se datorează şi întoarcerii românilor plecaţi la muncă în străinătate.

”Dacă însă aleg să plece în city break sau în destinaţii exotice, românii aleg destinaţii consacrate Roma, Praga, Dublin, Barcelona sau vacanţe în China, SUA, Republica Dominicană, Cuba sau Thailanda”, a adăugat Raluca Anghel.

Ea precizează că vacanţa de Paşte a devenit una importantă pentru turiştii români şi a câştigat în ultimii ani teren atât din punct de vedere al bugetului, dar şi al timpului alocat.

La rândul lor, reprezentanţii Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din România, spun că cea mai ieftină vacanţă de Paşte în străinătate a fost în Atena, Grecia, cu autocarul. Pentru cinci nopţi de cazare cu mic dejun inclus, transport cu autocarul, vizite conform programului şi însoţitor român de grup din partea agenţiei, preţul a fost de 290 euro de persoană.

Iar cea mai ieftină vacanţă de Paşte în România a fost la Călimăneşti - Căciulata, unde pentru 343 lei de persoană, turiştii au achiziţionat un pachet de două nopţi de cazare în camera dublă cu mic dejun inclus şi cină, gustare tradiţională de Paşte, dejun pascal.

”Pentru străinătate, cele mai vândute destinaţii au fost: Iordania, unde pentru opt nopţi de cazare, cu mic dejun inclus şi transport cu avionul, o vacanţă de Paşte costă 1.025 euro de persoană, dar şi Rusia, unde preţul unui pachet este 955 euro pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun şi prânz inclus la hoteluri de patru stele şi transport cu avionul”, a declarat pentru News.ro Dan Dumitru, director de marketing la Paralela 45.

El spune că şi Antalya a fost foarte solicitată pentru vacanţa de Paşte, unde un sejur de şapte nopţi de cazare, zbor charter direct din Bucureşti, taxe de aeroport, transferurile, încep de la 547 euro de persoană.

”Pentru România, dacă până acum Bucovina era pe primul loc la rezervări, anul acesta vacanţele în staţiunile balneo au ocupat primul loc. Băile Herculane şi Călimăneşti-Căciulata conduc anul acesta clasamentul, unde o vacanţă de Paşte de minim două nopţi de cazare la hotel de trei stele cu pensiune completă, acces la Spa, şedinţe de masaj începe de la 343 lei de  persoană. Românii au ales aceste destinaţii pentru a se putea bucura de intrarea gratuită la piscina cu apă termală, la Aqua Park şi ateliere de creaţie de Paşte pentru copii”, mai spune Dan Dumitru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.