Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, anunţă că aproape o treime dintre unităţile didactice din acest judeţ nu beneficiază de pază şi nici de alte sisteme de supraveghere. În acest context, prefectul a solicitat public responsabililor din domeniu „să demareze cu celeritate toate demersurile ca anul şcolar 2022-2023 să nu înceapă în aceleaşi condiţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate marţi de prefectul judeţului Argeş, 145 de unităţi de învăţământ preuniversitar din acest judeţul nu au pază şi nici sisteme de supraveghere. Prefectul cataloghează cifra drept una „extrem de îngrijorătoare”, în contextul în care judeţul are, în total, 500 de unităţi de învăţământ. Dintre acestea 82 beneficiază de pază umană, 61 au sisteme de supraveghere video şi pază umană, iar 207 au exclusiv supraveghere video. 
„Le transmit celor responsabili că este important să demareze cu celeritate toate demersurile ca anul şcolar 2022-2023 să nu înceapă în aceleaşi condiţii. Art.4 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ stabileşte consiliile judeţene şi consiliile locale ca entităţile care alocă banii, la solicitarea consiliilor de administraţie a unităţilor şcolare”, declară prefectul Radu Perianu în acest context.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.