Aproape o sută de deţinuţi de la Peniteniciarul Vaslui au vizionat, miercuri, în clubul instituţiei, proiecţia filmului ”6,9 Richter” pentru ”a nu trăi sentimentul deşertăciunii şi al inutilităţii”, scopul principal fiind acela al valorificării la maximum a singurului bun pe care îl mai au, respectiv ”timpul vieţii sale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Grupul de Iniţiativă şi Acţiune Vaslui a reuşit să implementeze un nou proiect la Peniteciarul Vaslui, prin proiecţia unui film în regia lui Nae Carnfil. Astfel, 94 de deţinuţi au putut să vizioneze, în clubul unităţii de detenţie, proiecţia filmului ”6,9 Richter”, scopul acţiunii fiind valorificarea la maximum a singurului bun pe care îl mai are persoana privată de libertate, în opinia celor din conducerea Penitenciarului Vaslui,  şi anume “timpul vieţii sale”.

”Tot ceea ce avea până în prezent, familie, prieteni, relaţii, bunuri, statut social, acum îi sunt greu accesibile, aşteptând şi pentru cel mai mic «contact» iniţiativa celorlalţi. Până şi propria lui persoană riscă să se schimbe în contextul «ordinei şi disciplinei», al supraaglomerării, al luptei pentru supravieţuire. Posibilitatea de a oferi «ceva» care să-i reprezinte le va conferi persoanelor private de libertate sentimentul utilităţii şi şansa de a fi mereu parte din societate. Penitenciarul are creat un cadru care poate că, în anumite privinţe, este înaintea societăţii, dar responsabilitatea îndeplinirii cu succes a misiunii noastre sociale revine întregii societăţi. Avem nevoie unii de alţii, avem nevoie de a pune interesul general peste interesul personal pentru beneficiul tuturor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma. 

Iniţiativa proiectării unui film românesc în incinta Penitenciarului Vaslui este a doua de acest gen a Grupului de Iniţiativă şi Acţiune, după ce anul trecut aceeaşi entitate a reuşit, cu sprijinul unor artişti consacraţi din întreaga ţară, să picteze în artă murală aproximativ 1.500 de metri pătraţi din pereţii curţilor de plimbare şi ai căilor de acces spre secţiile de deţinere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.