Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni la frontiera de nord a ţării, aproximativ 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sâmbătă, 05 septembrie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au desfăşurat o acţiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în jurul orei 13.00, colegii noştri au observat la aproximativ 500 metri de frontiera de stat spre interior, şase persoane, care se deplasau către  interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, însă nu au reuşit să le prindă pe cele şase persoane, dispersându-se în direcţii diferite, profitând de faptul că în zonă terenul este accidentat şi împădurit.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului au fost descoperite 12 colete cu ţigări provenite din Belarus, conţinând 5.960 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

În continuare, au loc cercetări privind infracţiunile de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora.

  •  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.