Aproape 2.000 de persoane au solicitat ajutorul SMURD în ajunul Crăciunului şi în ziua de Crăciun, iar pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 de incendii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ajunul şi prima zi a Crăciunului (24 şi 25 decembrie), la nivel naţional s-au înregistrat 2.266 situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 1838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 195 misiuni de protejare a comunităţilor", anunţă IGSU, precizând că în minivacanţa de Crăciun, peste 5.100 de pompieri se află zilnic la datorie.
 
În cele două zile, 1.856 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.
 
Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele IGSU se menţine relativ constant faţă de perioada Crăciunului din anul 2017, fiind înregistrate mai puţin cu 11 evenimente în acest an.
 
"Reamintim cetăţenilor ca în această perioadă să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalaţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe", menţionează IGSU.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.