Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a cumpărat aproape 18.000 de candele, iar angajaţii societăţii Pieţe Prest şi voluntarii parohiilor le-au aprins, astfel încât la fiecare mormânt să existe o lumină aprinsă. ”Am avut ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest”, a spus Primarul Mircia Gutău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am promis, lumină la toate locurile de veci din cimitirele Râmnicului în noaptea de Înviere”, a scris Mircia Gutău pe Facebook, alături de mai multe fotografii din cimitirele luminate.

Primarul a explicat că a vrut să aducă o alinare celor care nu se pot duce personal în cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormintele celor dragi.

”În condiţiile în care restricţiile de acces în cimitire sunt în vigoare şi în virtutea tradiţiei creştin-ortodocşilor de a aprinde în noaptea de Înviere o lumânare la mormintele celor dispăruţi, a aam avut ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest. Ca urmare, am achiziţionat din fonduri proprii aproape 18.000 de candele”, a precizat primarul din Râmnicu Vâlcea.

Biroul de presă al Primăriei a transmis că au fost aprinse candele la toate mormintele din cele 11 cimitire de pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Acţiunea a fost derulată de salariaţii Pieţe Prest SA – în cele două mari cimitire publice ale municipiului, ”Cetăţuia” şi ”Sfântul Ioan”, administrate de această societate – şi de către voluntari ai parohiilor ce gestionează cimitirele parohiale.

Iniţiativa primarului Mircia Gutău a primit binecuvântarea ÎPS Varsanufie,  Arhiepiscopul Râmnicului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.