Aproximativ 160 de elevi, cadre didactice şi alţi angajaţi din învăţământ, infectaţi cu COVID-19, au dezvoltat simptome şi sunt, în prezent, internaţi în spitale din judeţul Timiş. Totodată, 223 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, în Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, 87 de elevi infectaţi cu COVID-19 sunt internaţi în spitale, după ce au dezvoltat simptome. De asemenea, 54 de cadre didactice, 10 persoane care fac parte din cadrul personalului didactic auxiliar şi 8 din rândul personalului nedidactic sunt spitalizate.
 
Pe de altă parte, întrucât multe din localităţile din judeţul Timiş au ajuns deja la o incidenţă de îmbolnăvire de peste 3 cazuri la o mie de locuitori, 223 de şcoli au trecut în scenariul roşu de învăţământ, ceea ce înseamnă că aproape 60.000 de elevi îşi desfăşoară cursurile online.
 
Alte 148 de unităţi de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în scenariul galben. Acesta presupune participarea zilnică a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a şi revenirea parţială a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu.
 
220 de şcoli îşi desfăşoară activitatea în scenariul verde, respectiv toţi elevii merg în fiecare zi la şcoală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.