Administraţia Naţională Apele Române a transmis, miercuri, că, din cauza temperaturilor foarte scăzute, pe majoritatea râurilor, se înregistrează în prezent gheaţă la maluri, zăpadă îngheţată în albie şi pod de gheaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Specialiştii Apelor Române monitorizează permanent situaţia cursurilor de apă şi a lucrărilor hidrotehnice expuse în această perioadă fenomenelor de îngheţ. Din cauza temperaturilor foarte scăzute, pe majoritatea râurilor, se înregistrează în prezent gheaţă la maluri, năboi (zăpadă îngheţată în albie) şi pod de gheaţă”, a transmis, miercuri, Apele Române.  

Instituţia precizează că, potrivit Buletinului hidrologic emis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în zilele imediat următoare, formaţiunile de gheaţă se vor extinde în special pe râurile din Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi estul Transilvaniei. 

”Vor predomina podurile de gheaţă pe râurile din estul şi centrul ţării. Se vor menţine curgerile de năboi pe râurile Someş, Mureş, Ialomiţa, Bistriţa (afluent al Siretului), Prut, pe cursurile inferioare ale Argeşului, Bârladului şi ale Moldovei”, a mai transmis sursa citată.  

De asemenea, instituţia precizează că nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atenţie. 

Potrivit meteorologilor, în întreaga ţară vremea a fost deosebit de rece, chiar geroasă, în ultima perioadă.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.